Praktijk Sterre, meer dan een stageplek.

Praktijk Sterre, meer dan een stageplek.

Ik ben laatstejaarsstudent Sport en Bewegen (bewegingsagogie) waar ik speciale doelgroepen in beweging zet door middel van sport. Ik begon bij Sterre met stage in september 2022 maar kon al eerder kennis maken met de praktijk.

Ik weet nog mijn eerste dag dat ik sollicitatiegesprek had met Inge voor mijn stage. Als eerst ontmoette ik onze lieve Arkey, waar mijn eerste blik op viel en met hem begon te praten en dacht ‘wat een leuk ventje’.

Wat altijd bij mij een vraagteken blijft is dat Inge mij vertelde hoe bijzonder ze het vond dat ik Arkey gelijk zag en met hem sprak. Natuurlijk zag ik Arkey! Ik zie mensen staan, beperking of niet.             Dat is voor mij vanzelfsprekend maar ik schrok dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is…

In mei 2022 begon ik met 2 dagen meelopen waar ik de kinderen en mijn collega’s ontmoette. Het was gelijk een warm bad, ik voelde mij welkom. Ik heb Max mogen ontmoeten die mij leerde hoe ik een walvis moest nadoen, Liam die zoveel plezier had in het zwembad en hoeveel plezier dat mij gaf.  Arkey die heerlijk mij liet zien hoe je nou echt danst en noem maar op. Ieder kind /jongvolwassene was mooi en bijzonder voor mij in die 2 dagen.

Ik had niet veel tijd nodig om er over na te denken of ik hier stage wilde lopen. Het antwoord was JAAA want ik was gelijk al verliefd op iedereen.

Ik wilde eerder beginnen dan september. Waarom zou ik wachten? Want ik wilde de kinderen leren kennen en dat kon. In de zomer heb ik veel kunnen zien en de kinderen leren kennen maar ook mijn collega’s.  Ik heb summercamp mee mogen doen, een muziekband opgericht voor de bonte avond die ik nooit zal vergeten. In september begon ik met al veel kennis. Ik heb zoveel geleerd vanaf de zomer al en ik wil nog zoveel leren hoe ik deze kinderen/jong volwassenen kan begeleiden en helpen met hun doelen en wil mij 100% inzetten voor Sterre en ja, zelfs als ik samen met collega Kelly 6 uur lang op skeelers sta.

Soms vergeet ik nog wel eens dat ik stagiaire ben omdat je hier echt wordt behandeld als één van het team en dan hoor ik het woord stage en denk ‘ooh daarom was ik hier in eerst instantie gekomen’. Maar ik kom niet bij Sterre omdat ik mijn stage moet afronden, ik kom omdat mijn hart hier ligt en het is een feest als ik extra mag komen.

Praktijk Sterre heeft mij veel geleerd en nu nog steeds over de begeleiding en therapieën maar ook op persoonlijk vlak een plek waar je je veilig voelt en jezelf mag zijn, lachen, huilen, noem maar op door Sterre ben ik zo gegroeid op persoonlijk vlak en groei ik nog elke dag en daar ben ik mijn collega’s zo dankbaar voor. Ik heb daar geen woorden voor.

Ik mag met geluk vertellen dat ik na mijn stage bij Sterre ga werken, omdat ik mijn passie heb gevonden, een mooie band met zowel kinderen als collega’s in korte tijd heb opgebouwd en ze niet meer kan missen.

Is dit meer dan een stageplek? Zeker!! Als je met je hart vol liefde werkt voor deze kinderen en jongeren, je 10000% inzet om te leren en in een team wilt komen die ook vol passie werkt is dit zeker een stageplek voor jou!

Joia